Eğitim tarihi duyurulacaktır.
Osmanlı’dan Günümüze Türk Mutfağında Su ürünleri Eğitimi Sertifika Programı
EĞİTİM BİLGİLERİ
Program Koordinatörü : Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü
Eğitmenler : Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü
Dr. Evren Burcu Şen Yılmaz
Eğitimin Amacı : Amacı Osmanlı döneminden beri popüler olan su ürünlerinden yapılan yemeklerin tanıtılması ve öğretilmesi, su ürünlerinde uygulanan geleneksel işleme yöntemleri hakkında bilgi vermek ve de su ürünleri tüketiminin mutfakta daha da arttırılması.
Eğitimin Hedef Kitlesi : 16 yaş ve üstü.
Eğitimin İçeriği
1- Türk Mutfağında Deniz Kültürü
2- Osmanlı Mutfağında Su Ürünlerinin Önemi
3- Geçmişten Günümüze Mutfakta Kullanılan Su Ürünlerinin Tanıtılması
4- Ön İşlemler, Geleneksel Su Ürünleri İşleme Yöntemleri (Tuzlama, Kurutma, Marinasyon, Lakerda, Tütsüleme )
5- Türk Mutfağında Pişirme Teknikleri
Eğitim Süresi : 18 Saat (6 saat teorik-12 saat uygulama)
Eğitimin Ücreti : 1.000,00 TL
Eğitimin Kontenjanı : Minimum 5
*Kontenjan durumuna göre engelliye %10 indirim uygulanmaktadır.
*Kontenjan durumuna göre birinci derece şehit yakını ücretsiz faydalanabilecektir.
BİLGİ NOTU
Eğitim Sonunda “EGESEM e-Sertifika" verilir.
E Devlet Sertifika Sorgulama: Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerini 70 puan ve üzeri not alarak tamamlayan katılımcılar en geç 20 gün içinde sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde sorgulama alanına “Ege Üniversitesi Sertifika Sorgula” yazılıp belge oluştur diyerek görüntüleyebilirler.
Aşağıdaki butona tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.
https://turkiye.gov.tr/ege-universitesi-sertifika-sorgulama
01-03-2024 10:48:36 tarihinde güncellendi.
Abdullah Kalay tarafından geliştirilmiştir.