Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı

Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı
Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı

Eğitim tarihi duyurulacaktır.

Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı

 

EĞİTİM BİLGİLERİ

Program Koordinatörü : Prof. Dr. Şükran Çaklı

Eğitmenler                     : Prof. Dr. Şükran Çaklı

                                          Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü

                                          Dr. Evren Burcu Şen Yılmaz

Eğitimin Amacı             : HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi ile gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılmaktadır. HACCP eğitimi ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini kurmak isteyen işletmelerin uzmanlarına bilgi sunmak, sistem kurma konusunda beceri kazandırmak, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.

                                        Ayrıca, HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri standardının dayandığı ilkeleri ve şartları anlatmak, Standardın maddeleri ile şirket faaliyetlerini ilişkilendirebilmek, değişiklik ve iyileştirme ihtiyaçlarını tespit edebilmek, planlayabilmek, uygulayabilmek ve geliştirebilmek, Gıda güvenliği yönetimini anlatabilmek ve Gıda Güvenliği Politikası, Gıda Güvenliği Hedefleri, Şirket hedefleri ve şirket yıllık hedefi arasındaki ilişkiyi kurmayı  amaçlamaktadır.

*Sertifika programı FDA'nın (2021) Balık ve Balık Ürünleri Tehlikeler ve Kontroller Rehberine göre hazırlanmıştır.

Eğitimin Hedef Kitlesi  : Su Ürünleri Sektörü Çalışanları, Gıda ve Su Ürünleri Mühendisleri ve Öğrencileri

 

Eğitimin İçeriği

1- Su Ürünleri Sektöründe HACCP Uygulamaları

     (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri) 

2- HACCP’ in Geleneksel Yöntemlerle Karşılaştırılması

3- HACCP ile İlgili Tanımlamaları

4- Uygulamada HACCP Prensipleri

5- HACCP Planının Oluşturulması

6- HACCP Planının Yürütülmesi ve Korunması

7-Potansiyel Balık ve Balık Ürünleri Güvenliği Tehlikeleri

8-Biyolojik Tehlikeler 

9-Parazitler 

10-Kimyasal Tehlikeler

11-Skombrotoksin (Histamin) Formasyonu 

12-Doğal Toksinler 

13-Ağır Metallerin Tanımlanması

14-Çevresel Kimyasal Kontaminantlar ve Pestisitler

15-Fiziksel Tehlikeler

16-Su Ürünleri Endüstrisinde Hijyen

17-Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Sektöründe HACCP Uygulamaları

 

Eğitimin Ücreti               : 3.000,00 TL

Eğitimin Kontenjanı       : Minimum 10

Eğitim Süresi ve Yeri      : 20 Saat  /  Zoom Toplantısı (Teorik) ve Ege Üni. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Lab. (Uygulama) 

 

BİLGİ NOTU

Eğitim Sonunda “EGESEM e-Sertifika"  verilir.

E Devlet Sertifika Sorgulama: Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerini 70 puan ve üzeri not alarak tamamlayan katılımcılar en geç 20 gün içinde sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde sorgulama alanına “Ege Üniversitesi Sertifika Sorgula” yazılıp belge oluştur diyerek görüntüleyebilirler.                                                   

Aşağıdaki butona tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.               

https://turkiye.gov.tr/ege-universitesi-sertifika-sorgulama


Eğitime başvur

03-10-2024 14:03:14 tarihinde güncellendi.

Abdullah Kalay tarafından geliştirilmiştir.